אין כמו מרק טוב לחמם יום קריר: מרק. (מרק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock))
מצרכים למרק עדשים כתומות
- 3 כוסות עדשים כתומות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום פרוסות
- מלח
- פלפל
- מעט כמון טחון
- 2-3 כפות רסק עגבניות
- 3 ליטר ציר ירקות או מים.
מרק עדשים כתומות: אופן ההכנה
משרים את העדשים במים פושרים כחצי שעה, ומסננים.
בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים בו קלות את הבצל והשום. מסיפים את הגזר. מתבלים ואז את העדשים ומערבבים היטב
יחד, שמים את הרסק עגבניות.מוסיפים את הנוזלים ומכסים, מבשלים במשך כשעה באש בינונית. ניתן לטחון במקל בלנדר.
מגישים עם קמצוץ צ׳ילי יבש וחתיכות לחם של אתמול.
והמלצה שלי: המרק טעים יותר אחרי יום, ולא מיד אחרי הבישול.
חורף בריא!
מורן פינטו
הצגת כל התגובות