כיכר השבת

לכבוד שבת

כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו

לרבים מאיתנו קליעת חלה מ-6 רצועות, נראית מסובכת ובלתי ישימה. הסרטון שלפניכם יהפוך את המשימה לפשוטה וקלה. כך תגשימו את חלת החלומות. • בתוספת מתכון מעולה לחלה מתוקה (אוכל ומתכונים).

| 15 | כיכר השבת |
כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו
(צילום: באדיבות המצלם)

This browser does not support the video element.

(צילום: באדיבות המצלם)

מתכון לחלה מתוקה

מצרכים

בצק

1 ק"ג +2 כוסות קמח

2 כפות שמרים

1/4 1 כוס סוכר

3/4 1 כף מלח

2 ביצים

3/4 כוס שמן

3 כוס מים

לציפוי

ביצה

חצי חבילת סוכר וניל

הוראות הכנה

שימו מלח בתחתית הקערה. הוסיפו את הקמח ואת שאר החומרים. וודאו שהמלח אינו נוגע בשמרים. ערבלו את הבצק היטב במיקסר, עד לקבלת עיסה אחידה ומעובדת. הטפיחו לפחות שעתיים, פרסו נייר אפיה על התבנית. קלעו חלות בהתאם לסרטון ההדרכה והעבירו לתבנית, ערבבו בצלחת את הביצה והסוכר וניל, מרחו היטב בכל הפינות. פזרו שומשום. אפו תחילה על חום של 80 מעלות. לאחר חצי שעה של אפייה, מרחו שוב את הביצה הנותרת והמשיכו לאפות בחום של 180 מעלות עד לקבלת חלה טפוחה וחומה.

בתאבון ושבת שלום!

תוכן שאסור לפספס
15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
יש לי בן בן 11 יודע להכין חלה מש מגיל שבע
מה כזה מסובך
שיבוא ללמד אותי
בת 35
יש לך ביותר מתנשא?! אני ספרית ומאוד טובה בצמות ועל 6 לא ידעתי אם אין מה להגיב לא חייב להגיב .
יעל
די לריב, שכל אחד יעשה מה שהוא יודע וזהו
הכינה מתה בצמה
8
תודה רבה ממש קל ופשוט תודה!!!!!
תודה
7
וואאו הזה מגניב
יאיר

הצגת כל התגובות

6
במקום ביצה להשפריץ מים מבקבוק עם פיה כמו של ספרית .גיליתי לאחרונה ויוצא ממדהיםם
לאה
5
הכנתי ויצא לי מאלף
יאא
4
נדיררר!!איזה יפה כמו של מאפיות!! ותודה על ההסבר הוא כן ברור אבל אני יצטרך להתאמן הרבה!!!🤣
נוני
הכי לא ברור
אאאאאא
3
למה הסרטון נראה משנת התרפפו?
אאאאאאאאאאאא
כי כנראה הוא משנת תרפפו
תרפי
2
חלה תפוחה ולא טפוחה
שקד
1
הייתי רוצה הבהרה לגבי החצי שעה אפיה. אני אופה את החלה לא יותר מ22 דק' על 75 מעלות חלה שהיא 400 גר' מ4. זה מוכן מושלם וקריספי ממש. מה הרעיון של חצי שעה על 80 ואז עוד על 180?
יהודיה
כשאופים את זה באיטיות על אש נמוכה זה מכפיל את עצמו בנפח ויוצר מאד אוורירי.
אופה
אולי גם יעניין אותך
שבתות וחגים