מצרכים
מצרכים לפטה כבד
- 500 גר' כבד צלוי
- 5 בצל מטוגן
- רבע כוס סילאן
- קורט מלח
- כף שטוחה פלפל שחור גרוס
- 5 כפות שמן
- 100 גר שומן מזוקק
- 3 כפות ליקר בריינדי
מצרכים לריבת בצל
- 3 בצל
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות סוכר חום
- מעט פלפל שחור טחון
- 5 כפות יין יבש
- קורט קינמון
- 2 כוסות מים
- מעט שמן
מצרכים ריבת אוכמניות וחלפניו
- 200 גר אוכמניות טריות/קפואות
- רבע פלפל ירוק/חלפניו חריף קצוץ דקדק
- חצי כוס סוכר לבן
- 6 כפות מיץ לימון
- רבע כוס מים
אופן הכנה
הכנת הכבד
1. המיסו במחבת את השומן, סננו ושמרו בקירור.
2. חתכו את הבצל לרבעי פרוסות וטגנו עם השמן עד להזהבה.
3. הוסיפו את הסילאן והתבלינים וערבבו.
4. הוסיפו את הכבד וערבבו על אש גבוהה למשך 3 דקות.
5. טחנו את הכבד עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
6. הוסיפו את השומן והבריינדי וטחנו עוד כ-3 דקות.
7. קררו לטמפרטורת החדר והכניסו לקירור.
הכנת ריבת הבצל
1. חתכו את הבצל לרבעי פרוסות דקות.
2. טגנו את הבצל היטב על חום גבוה, ללא שמן!
3. כל מס דקות הוסיפו מעט מים וערבבו עד לקירמול מושלם.
4. לאחר הקירמול הוסיפו את השמן וערבבו.
5. על להבה נמוכה הוסיפו את כל המרכיבים ובשלו עד לצמצום נוזלים וקבלת מרקם ריבתי.
הכנת ריבת אוכמניות וחלפניו
1. שטפו את האוכמניות.
2. הניחו בסיר את כל המרכיבים והביאו לרתיחה.
3. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש ובשלו למשך 15 דק' עד להסמכה וצמצום נוזלים.
4. ערבבו כל כמה דקות כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.
5. טחנו חלקית והגישו קר.