סועדים10
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי
מצרכים לבסיס
- קמח 1.5 כוס
- סוכר 1 כף
- מלח 0.5 כפית
- שמן 0.5 כוס
- חלב 2 כף
שכבת הפשטידה
- בצל 1 יחידות
- חמאה 1 כף
- קופסא פטריות משימורים 1 יחידות
- מלח 1 כפית
- ביצים 3 יחידות
- מיכל שמנת חמוצה 2 יחידות
- גבינה צהובה מגורדת 1 כוס
- קורט פלפל שחור 1 יחידות
לציפוי
- גבינה צהובה מגורדת 150 גרם
אופן ההכנה
- הכנת הבסיס לושו את מרכיבי הבסיס עד לקבלת בצק במרקם אחיד, רפדו תבנית בינונית בנייר אפייה, שטחו את הבצק בתבנית ואפו בתנור מחומם על 200 מעלות למשך 5 דקות.
- הכנת הפשטידה קצצו את הבצל והפטריות קלות, אדו את הבצל עם כף חמאה בסיר, הוסיפו את הפטריות והמשיכו לאדות, הוסיפו מלח ופלפל. כבו את הלהבה, הוסיפו את השמנת ושאר המרכיבים, ערבבו היטב, שפכו על הבצק האפוי. יישרו.
- אפייה אפו את הפשטידה על חום של 200 מעלות כחצי שעה, לקראת סיום האפייה, פזרו באופן אחיד גבינה צהובה מגורדת ואפו למשך 10 דקות נוספות.