כיכר השבת

לכבוד שבת

כמו במאפיות של פעם: מתכון לחלה גבוהה ומרשימה

השבת החלטתי להכין חלה גדולה מ-3 רצועות, שנאפית בתבנית מלבנית מאורכת - ממש כמו זו שהיינו קונים במאפייה או במכולת בימים עברו. כבר עשיתי זאת לא מכבר, אך הפעם הכנסתי את כל כמות הבצק לתבנית אחת והתוצאה: חלה ענקית ממדים, תפוחה וטעימה טעימה, שהרשימה את כל הסועדים (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
כמו במאפיות של פעם: מתכון לחלות גבוהות ומרשימות
כמו במאפיות של פעם: מתכון לחלות גבוהות ומרשימות (צילום: מתוך "בלוג האוכל של חיה דר")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כף קורנפלור
  • 25 גרם שמרים טריים / 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות (40 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 4 כפות (44 מ"ל) שמן
  • 3/4 כוס (200 מ"ל) מים
  • 1 כפית (10 גרם) מלח

לציפוי:

  • שומשום
  • פרג
  • 1 חלמון מהול עם כפית מים

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית מלבנית גדולה, בגודל של כ-32 ס”מ לפחות, בנייר אפייה. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי החלה, פרט למלח - ומערבלים 4 דקות במהירות הכי נמוכה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 6 דקות.

2. מעבירים את הבצק למשטח ישר ולשים ידנית כ-5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים באופן כפול, כ-30 דקות עד שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומתפיחים 15 דקות נוספות.

4. מרדדים כל עיגול לעלה באורך התבנית ומגלגלים כל עלה לרולדה. קולעים צמה ומניחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתפיחים כפול - כ-30 דקות - ומורחים בביצה. מקשטים עם השומשום והפרג ואופים 30 דקות.

6. מוציאים את החלה עם נייר האפייה מהתבנית וממשיכים לאפות, עד שהשוליים והתחתית מזהיבים, כ-15 דקות.

בעת אפיית החלה משאירים בתחתית התנור תבנית אחת, על מנת שכשנחזיר את החלה אליו בשנית, היא תמשיך להיאפות על משטח חם.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מתכון פגז.
שולמית
שבתות וחגים