כיכר השבת

כבר בשנה הבאה

בשורה להורים: יצומצמו מספר ימי החופשה של התלמידים

לאחר שנים של מחאות ההורים על מספר ימי החופשה הרבים להם זוכים התלמידים למרות שהם ימי עבודה מן המניין במשק מתכוון שר החינוך בנט להפחית שבעה ימי חופשה כבר בשנה הבאה (בארץ)

| 29 |
חופש קטן יותר. השר נפתלי בנט
חופש קטן יותר. השר נפתלי בנט (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

מידי שנה לקראת החופש הגדול ובימים הסמוכים לחגים עולה הביקורת על ימי החופשה הרבים של הילדים, ימים בהם הוריהם בדרך כלל עובדים כרגיל ונאלצים לחפש פתרונות עבור הילדים. במשרד החינוך החליטו להיענות באופן חלקי לנושא ובשנה הבאה צפויים להתבטל שבעה ימי חופשה כאלה.

על פי הדיווח ב'ידיעות אחרונות', שר החינוך נפתלי בנט בוחן בימים אלה את שלושת המודלים הסופיים שגובשו לקיצור החופשים. העיקרון המשותף לשלושתם הוא ביטול שני ימי חופש באיסרו חג וחלק מימי חופשת חנוכה ופסח. לדברי בנט, המודל שייבחר ייושם כבר בשנה הקרובה.

הראשונים ליהנות מהמהפכה יהיו הורי הילדים בכיתות א'–ג', וכעת נעשים מאמצים לכלול גם את ילדי הגנים וכן שכבות נוספות בבית הספר היסודי בהתאם לגובה התקציב שיוקדש לכך. עלויות יישום התכנית מוערכות במאות מיליוני שקלים.

"מדובר בנטל כבד על ציבור ההורים העובדים בישראל ואני קשוב לרחשי ליבם", אמר בנט, "אנו פועלים להביא פתרון מקיף ורציני לבעיית הפער בין ימי החופשה של ההורים לבין אלה של התלמידים". בנט הדגיש, כי הוא מתואם עם שר האוצר משה כחלון הרואה חשיבות במהלך וכי כל מודל שייבחר ייעשה בתיאום עם הסתדרות המורים. "מתחשיבים כלכליים שערכנו עולה כי הבאת פתרון לבעיית החופשות תזניק את הכלכלה ותגדיל את התל"ג משום שההורים יוכלו לצאת לעבוד. אנו נמצאים עכשיו בדיונים מול משרד האוצר ואגף התקציבים". בנט אמר כי הוא מברך את שר האוצר כחלון על הירתמותו לנושא.

המודל הראשון אותו בוחן שר החינוך, מבוסס על המרת ימי הוראה בימי חופשה, כאשר המורים ־ שכיום אמנם נהנים מימי חופש רבים יחסית, אך כפופים ללוח החופשות המערכתי ־ יקבלו שבעה ימי חופש אותם יוכלו לממש כרצונם במהלך השנה הרגילה. בתמורה יהיה עליהם חובה ללמד בימי איסרו חג של פסח ושבועות, וכן בחלק מימי חופשות פסח וחנוכה.

המודל השני מתבסס על הפרויקט המצליח "בית הספר של החופש הגדול" הנהוג כיום בשכבות הנמוכות בבתי הספר היסודיים ביולי. מדובר בימים בהם בית הספר פתוח ומתקיימת בו פעילות העשרה. המורים הם אלה שמעבירים את הפעילות תמורת שכר נוסף, אך אם הם לא מעוניינים ניתן לגייס מדריכים חיצוניים. במקרה זה מדובר על בין שבעה ל־12 ימים, מה שייתן מענה נרחב יותר להורים בעלויות שאינן גבוהות באופן יחסי.

המודל השלישי שנבחן הוא זה שיישומו הוא ככל הנראה הקלוש ביותר, ולפיו יקוצרו שבעה ימי חופשה למורים ובמקומם יתווספו ימי לימוד בימי איסרו חג ובחלק מימי חופשות פסח וחנוכה, אך ההערכה היא שהתנגדות ארגוני המורים תהיה תקיפה ביותר והם יילחמו בחירוק שיניים על ימי החופשה הרבים במיוחד שלהם בטענה כי המדינה צריכה לבצע את השינוי במספר ימי העבודה במשק מבלי לגרום לשינוי בתנאיהם.

תוכן שאסור לפספס
29 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
19
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יונתן
18
מה תגידו על מטפלות המשפחתונים להם לא צריך לקרוא "אמא"
אני
17
הכי חשוב לקצר את החופש הגדול, עם חנוכה ואיסור חג אפשר להסתדר טוב יותר,
יצחק

הצגת כל התגובות

16
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שירן
15
זה ממש חוצפה לגעת בימי חופשה של עובדי הוראה. זה מיקצוע מאוד קשה ומתיש עם אחריות מאוד גדולה ובשכר הכי נמוך במשק. והחופשות זה הדבר היחיד שהמחזיק אותנו בתחום הזה.ונותן לנו חילוף כוחות להמשיך..ואנחנו לא יכולים לקחת שבוע בית מלון כי זה עבודה עם אחריות!!! אז בנט תרד מהר מהרעיון..כי זה הרעת תנאים. הדבר הב
מיכל כהן
14
ראשית בואו נשאל מדוע בחטיבות הביניים יוצאים 10 ימים לפני היסודי ? שנית המורים נתפשים כבייבי סיטר, להורים כבר אין סבלנות להשאר עם ילדיהם למרות שהם יכולים לקחת חופשה , הבעיה היא שהם לוקחים חופשות במהלך שנת הלימודים ,מנצלים את החופשות הזולות , מה שמורה לא יכול לעשות , וכשמגיעה החופשה הם כבר ניצלו את ימ
שמעון
13
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אודליה
12
זה מה שההורים רוצים הם לא מתחשבים בגננות בסייעות בושה לבנט (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ב
11
המורים האלה עפים על עצמם. הגיע הזמן שיעבדו כמו כולם ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרי
בלי החופשות אין שום עובד הוראה שילך לעבוד במשרה קשה כזאת ועם שכר שבושה לומר אותו בכלל. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ירושלמי שפוי
10
של המורים!!! זה הדבר היחיד שמתגמל אותם. העבודה היא קורעת וסיזיפית, המשכורת נמוכה אז מה הבונוס? רק החופש!!! הפיתרון היחיד= חודש לימודים נוסף בתנאי קייטנה וגם אז לא לחייב מורים לעבוד אלא רק מי שמעוניין בתוספת הכנסה, נכון שזה יקר למדינה, אך זה הפיתרון היחיד ההגיוני!!!
שרית
9
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שימי
8
לא קצת הגזמתם
לא משנה
7
1. להורים אין מושג מה עושים עם הילדים. ההורים שמתלוננים הם אותם הורים שעסוקים בעצמם בשבתות ולא בילדים! המורים פשוט בייבי סיטר שלהם. ואני רואה את זה. הם יודעים לדרוש, אבל אף פעם לא משקיעים בילדים. 2. כמורה, אני עובדת קשה ונקרעת!! מה שההורים עצמם לא היו מתמודדים איתו. אני עובדת בשעות אחה"צ והערב במקב
איילה
6
עוד מעט יקראו למורים ולגננות אבא ואמא. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פלוני
5
מצוין!! אבל למה לא מוסיפים להורים חופש??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
א.א.
4
החופש הגדול (החופשה הגדולה) היא המטרה, לא יום פה יום שם. נכון שגם אין הצדקה ליום חופשה באסרו חג. בזמן התלמוד היו לומדים כל השנה, כל היום כולל שבתות וחגים מלבד ערב פסח וערב יום הכיפורים.
$$
3
הם לא יתערבו בחינוך החרדי, וכפי שהצליחו למנוע לימודי ליבה, וכפי שהצליחו למנוע אוכל בריא ויקר לילד החרדי, כך ימנעו צמצום ימי החופש
דן סגל
2
כל הבעיה בקיצור החופש הגדול הוא מול ארגוני המורים שלא מוכנים לעבוד חודש נוסף ללא שכר. למה שלא יבטלו את הלימודים פעם בשבועיים בימי שישי, ויורידו על חשבון זה חודש מהחופש. יום שישי פעם בשבועיים לא יפריע לא להורים ולא לתלמידים, והמורים יישארו עם אותם ימי חופשה.
הורה
ממילא ביום שישי.מה תעשה איתם???
אמונה
1
שמתם לב, בחופש הענק בן החודשיים הם לא יגעו,, כי זה חופש של הגויים, הם יקצצו בחגי ישראל, מחר הם גם יעבידו את המורות בחול המועד כי יש כאלו הורים שיוצאים לעבוד גם בחול המועד, בקיצור מדינת אוגנדה לא מדינת ישראל...
שפוי אחרון
אולי גם יעניין אותך
הורים