כשבלילה יורד גשם

כל האמת על הרטבת לילה – ומה עושים עם זה

הרטבת לילה היא אחד מאותם נושאים שהורים אוהבים לשנוא: היא מפתיעה, לא נעימה, ובעיקר מלווה בהרבה כביסה. אבל לפני שאתם נלחצים, כדאי לזכור- הרטבת לילה היא לא בעיה אלא שלב התפתחותי נורמלי לחלוטין, ולעיתים קרובות היא פשוט עוברת מעצמה. אז למה זה קורה? מתי צריך להתחיל לדאוג? ומה אפשר לעשות כדי לצלוח את התקופה הרטובה? בואו נצלול פנימה- ולא על מזרן רטוב, מבטיחים (מאמע, נשים, ילדים)

|
2
| כיכר השבת |
האם הרטבה נגרמת משינה עמוקה? (צילום: AI)

מהי הרטבת לילה?

בבסיס, הרטבת לילה היא שלב התפתחותי תקין עד בערך גיל 5. זהו מצב בו הילד לא יכול לשלוט בשלפוחית ​​השתן שלו בלילה. אם הרטבת לילה נמשכת מעבר לגיל 7 או מלווה בכאב, הרטבות ביום או מצוקה רגשית, היא עשויה לדרוש הערכה רפואית.

לתופעה יש הסבר רפואי הקשור בקיבולת קטנה של השלפוחית או ​​בשלות מאוחרת שלה, המקשה על הילד 'להתאפק'. גם ייצור נמוך של ההורמון ADH (הורמון אנטי-דיורטי), המורה לכליות לייצר פחות שתן בלילה, יכול לשחק תפקיד.

אם אתם מתוסכלים, דעו שאתם לא לבד בסיפור. 15% מבני 5 חווים הרטבות לילה והתופעה מצטמצמת ב-15% בכל שנה לאחר מכן.

אם אחד ההורים היה מרטיב במיטה, יש סיכוי של 40% שגם הילד יהיה. עם שני ההורים, הסיכוי קופץ ל-70%!

עושים סדר: מיתוסים מול מציאות

מכירים את המשפט?- "זה תמיד בגלל טראומה רגשית". זה לא נכון! בעוד שלחץ יכול לתרום, גורמים פיזיולוגיים הם לרוב הגורם העיקרי.

מכירים את העצה?- "פשוט תפסיקו עם נוזלים אחרי 18:00". זה נכון חלקית. הפחתת נוזלים עוזרת אך אינה מרפאה שכן הרטבת לילה כרוכה לעיתים קרובות בסיבות פיזיולוגיות עמוקות יותר.

מיתוס נוסף מקשר בין שינה עמוקה להרטבות לילה. עובדה זו הופרכה במחקרים שיועדו לבדיקת הנושא. המסקנה היא חד משמעית: אין קשר בין עומק השינה להרטבה.

ילד רטוב, הורה מתוסכל

אין דרך עדינה לומר זאת: התמודדות עם הרטבת לילה היא מתישה. הכביסה מצטברת, הילד מבואס, ואתם? מנסים לשמור על קור רוח. אבל רגע, תחשבו איך הילד מרגיש. מחקרים מראים שהרטבת לילה משפיעה משמעותית על הביטחון העצמי של הילד, בעיקר אם ההורים מגיבים בכעס או מבוכה. זכרו: אין לילד שלכם שום שליטה על זה, אז תגיבו בסבלנות – אפילו אם זה הלילה הרביעי ברציפות.

כך תגיבו להרטבות לילה

  • נרמלו את זה: הרגיעו את ילדכם שילדים רבים עוברים את זה.
  • הימנעו מביוש או בדיחות על חשבונם - הומור הוא נהדר, אבל זה צריך לרומם, לא לפגוע.
  • עודדו אותם עם פרסים קטנים עבור לילות יבשים או מאמץ (למשל, ניסיון להתעורר לשירותים).

פתרונות מעשיים

1. תרגילים לחיזוק שלפוחית ​​השתן:

עודדו את ילדכם לתרגל החזקת שתן במהלך היום למשך זמן ארוך יותר, תוך בניית שליטה בשלפוחית ​​השתן.

2. זמזם הרטבת לילה:

קיימת טכנולוגיה של זמזמים ואזעקות לחות שמעירות את הילד ברגע שמזהים רטיבות, ועוזרות לו ללמוד לקשר את התחושה להתעוררות.

3. תזונה ונוזלים:

הימנעו ממשקאות כמו סודה, קפאין ונוזלים מוגזמים בערב.

עודדו לשתות מוקדם יותר ביום כדי להפחית את הצורך בלילה ולפני השינה.

אם הילד כבר בן 7 ומעלה, והריטואל הלילי ממשיך, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. אורולוגים ורופאי ילדים יכולים להציע פתרונות כמו טיפול התנהגותי או תרופות זמניות. אין צורך להיכנס לפאניקה – זה רק עוד שלב התפתחותי.

בסופו של דבר תזכרו, רוב הסיבות להרטבה הנן על רקע גנטי. המרכיב הפסיכולוגי הנו משני ומתפתח כתוצאה מההרטבה. לכן חשוב מאד להקפיד להימנע מביטויים של כעס, הענשה ואכזבה על הילד המרטיב. התנהגויות הוריות מסוג זה צפויות להגביר את המצוקה הרגשית שחש הילד ובהמשך לכך גם לפגוע בדימוי העצמי.

הרטבת לילה היא לא לנצח - זה רק שלב זמני במסע המבולגן והנפלא של גידול ילדים. עם סבלנות, הומור וכמה אסטרטגיות מעשיות, בקרוב תחליפו בקרים רטובים בתרועות יבשות. עד אז, השקיעו במגן מזרון טוב, וזכרו: גם זה יתייבש.

תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
איך אפשר שלא להתעצבן?! יש לי ילדה בת 11 ועדיין מרטיבה... אחים שלה הקטנים כבר גמולים והיא לא
שיר
1
לא ברור מה ההסמכה של הכותבת. נאמר נכון שהסיבה אינה (רק) רגשית. אולם, להרטבות לילה סיבות רבות, כולל עצירות, נטייה להתאפקות וסיבות אחרות שאינן מצוינות בכתבה. ההמלצה להתאפקות כטיפול אינה אחראית.
שלומית
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית