כיכר השבת

5 טיפים לתזונה משפחתית נכונה

תחילת שנת הלימודים זה לא רק זמן נוח לקבל החלטות טובות בנוגע ללימודים. זה גם רגע מצוין לשנות את הרגלי התזונה בבית. אך במקרה הזה רוב שיעורי הבית נצטרך לעשות אנחנו, ההורים (בריאות)

| כיכר השבת |
5 טיפים לתזונה משפחתית נכונה
(צילום: shutterstock)

אחרי הנשנושים בלתי פוסקים של הקיץ מגיעה סוף-סוף שנת הלימודים שמכניסה את כולנו למסגרת. בימים הראשונים כולנו מלאי ציפיות, כיצד הילדים יכינו מיוזמתם את כל שיעורי הבית, יאכלו אוכל בריא ובין לבין יעזרו לנו במטלות הבית. כעבור מספר ימים החיים מזכירים לנו מה ההבדל בין חלום למציאות. אבל בנוגע לתזונת ילדינו, ההורים הם אלה שצריכים לעשות שיעורי הבית ולהקפיד על הכללים הבסיסיים. ואז אכן ניתן לצפות שבמהלך החודשים הקרובים הילדים יתחילו לאכול בצורה יותר מאוזנת ובריאה.

1. לאכול יחד עם הילדים. כמובן, מעטים מאתנו יכולים להרשות לעצמם לאכול יחד את כל הארוחות. אבל ארוחה אחת משותפת ביום זה הדבר שכמעט כל משפחה יכולה לארגן. הרגלים תזונתיים נולדים במהלך הארוחות המשותפות, ולא בשיעורים על תזונה בריאה, וחשוב שנזכור זאת. בשעות שהילדים יושבים אתנו ליד השולחן הם לומדים הכי טוב מה כדאי לאכול, איך צריך לאכול ואיך צריך להתייחס לאכול באופן כללי.

2. לאהוב את האוכל. ברור שלא ניתן לשים לילד ירקות מאודים בזמן שהמבוגרים אוכלים צ'יפס, ולצפות ממנו שיאהב אוכל בריא. אבל גם אם כולנו בפרצוף חמוץ נלעס את הירקות המאודים סביב השולחן, הילד לא ילמד לאהוב אותם. דברו עם הילד על האוכל, תלמדו אותו לזהות טעמים ומרקמים, תיהנו יחד אתו מהאוכל. חשוב שתסבירו מה בישלתם, מה חידשתם במנה, מה אתם אוהבים בה במיוחד, תשוו ריחות וטעמים. תראו לילד שאוכל בריא ומאוזן הוא עולם שלם של הנאה, ותלמדו אותו כיצד ניתן ליהנות וללמוד משהו חדש בכל ארוחה.

3. אל תשליכו את הבעיות שלכם עם האוכל על התזונה של הילד. אם אתם פוחדים לאכול פן תשמינו, או בולעים במהירות כדי לרוץ לעניינים שלכם, הסלידה שלכם מהאוכל ומהארוחות תעבור גם לילדים. תמצאו דרך לספק למשפחה ארוחות שלא יגרמו לכם תחושות אשמה ועצבנות, ורק לאחר מכן תזמינו את כל בני הבית לגשת לשולחן. תוודאו שכל הרגשות השלילים של המבוגרים לא נכנסים לתוך הארוחה המשפחתית, רק אז ניתן יהיה לחנך את הילדים ליחס נכון כלפי האוכל והארוחות המשפחתיות.

4. תוסיפן עניין לארוחה. אם אתם מכינים מנה לפי מתכון משפחתי מסורתי, ספרו על המתכון הזה וכיצד הוא עובר אצלכם מדור לדור. אם אתם מכינים אוכל האופייני למטבח של מדינה מסוימת, דברו עם הילד על המדינה הזאת והמטבח שלה. תוסיפו אביזרים לשולחן, תערכו אותו יפה יחד עם הילדים. תהפכו את הארוחות ממחויבות מעיקה להרפתקה קטנה, והילדים יידעו להעריך את זה.

5. שתפו את הילד בהכנת התפריט המשפחתי, כבדו את העדפותיו. קחו את הילדים לקניות, דברו אתם על מצרכים שונים, הסבירו להם מדוע אתם קונים מוצר זה או אחר, מדוע אתם נמנעים מקנית מזון מהיר. תלמדו אותם לקרוא את התוויות ולזהות מצרכים בריאים לעומת מזון לא בריא. תנו להם לקנות את מה שהם אוהבים ועודדו אותם להתחשב גם בהעדפות של שאר בני הבית. ניתן גם למנות ילד תורן שיהיה אחראי על בניית תפריט שבועי שאמור לרצות את כל בני הבית וגם להתאים לערכי התזונה הבריאה. תנו להם להיות שותפים לעניין התזונה המשפחתית ולא הקורבנות של כפייה הורית.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
הורים