כיכר השבת

תופעה: נמנעים מלהסתכל במראה

חשבתם פעם לעשות 'צום מראות'? זה כמעט בלתי אפשרי, המראות מלוות אותנו במהלך כל היום, על כל צעד ושעל אנו רואים את בבואתינו נשקפת אלינו, מחלון הראווה, במעלית ואפילו בטלפון הסלולרי. שווה לנסות? לא בטוח, אבל יש כאלו שזה יעשה להם רק טוב. הבל היופי

| 4 | כיכר השבת |
"מראות" קשות
"מראות" קשות (צילום: פלאש 90)

חשבתם פעם לעשות 'צום מראות'? זה כמעט בלתי אפשרי, המראות מלוות אותנו במהלך כל היום, על כל צעד ושעל אנו רואים את בבואתינו נשקפת אלינו, במראות הפזורות בכל מקום, בחלונות ראווה, אפילו בצג השעון או הטלפון אנו רואים את עצמינו. אך לאחרונה תופעה הנקראת בשם 'צום מראות' תופסת לה תאוצה, אנשים ונשים שרוצים לראות את עצמם טוב יותר, נמנעים להתבונן בצורתם, למשך יום שבוע או אפילו שנה. שווה לנסות? כדאי שתקראו את מה שיש לאלו שניסו לומר.

את התופעה הדי מוזרה הזו שמה על המפה קייט מרפי מהניו יורק טיימס שטוענת שצומות המראות צוברות פופלריות רבה. רבים מהאנשים הצמים 'צום מראות' מדווחים כי העובדה שאינם רואים את עצמם עוזרת להם לראות את עצמם ביתר בהירות, או בנוסח פחות מתחכם הם יכולם להביט אל תוך הפנימיות שלהם.

אוטום וייטפילד-מדרנו בת ה-36 ערכה צומות בני חודש ונמנעה מהלסתכל אפילו בסירים ובמחבתות שבמטבחה לטענתה "זה נותן לי שלווה הופתעתי לגלות באיזו מהירות הפסקתי לדאוג איך אני נראית", היא אומרת. "כשלא חשבתי על זה, הנחתי שגם אף אחד אחר לא חושב על זה - וזאת האמת".

קרסטין גרייז, בת 29 סטודנטית לסוציולוגיה מסן פרנסיסקו תיעדה את צום המראות שלה שנמשך שנה! בבלוג שלה "Mirror, Mirror... Off the Wall". וכך היא כותבת "אנרגיה ותשומת הלב שפעם הקדשתי להופעה שלי הופנו פתאום אל כל שאר מוקדי העניין בחיי - המשפחה, התחביבים וכו'" וכמובן גם לבלוג שלה.

המעניין הוא שתשומת הלב שהיא הקדישה לבלוג עברה ככל הנראה את תשומת הלב שהיא הקדישה למראות. בבלוג שלה היא החלה לפרסם תמונות של עצמה ונראה כי הקדישה זמן רב להופעתה בתמונות, כך שההבטחה שתחלו לראות את הפנימיות שלכם לא מוכרחת...

אך ישנם אנשים שאי הבטה במראה היא פתרון חשוב לרבות מבעיותיהם. אחת מהם היא מריסה גיציו בת 45 מפנסילבניה, גציו הייתה מותחת ביקורת אכזרית על גזרתה, והדימוי העצמי הנמוך שלה הביא אותה להביט בבואתה בכל הזדמנות, אפילו על דלתות הזכוכית בסופרמרקט.

לאחר שגיצין החלה בצום המראות הדברים החלו להסתדר, הדימוי העצמי שלה עלה והיא החלה להתרכז בדברים חשובים יותר, כמו לאכול בריא יותר ולעשות כושר.

הפרמטרים הגבוהים של יופי השוררים בחברה המערבית וחדרו בעוונותינו גם לחברה החרדית, גורמות לנו להביט בעצמנו בכל הזדמנות למדוד ולאשר את מצבינו החיצוני. כשזה הופך לאובססיה זה כבר לא בריא.

אדריאן רסלר - עובדת סוציאלית מפלורידה - מייעצת למטופליה להפסיק להביט בהשתקפותם בצורה בקורתית. כשמתסתכלים במראה ומעבירים ביקורת על המראה הנשקף זה עושה רע ומביא לאנרגיות שליליות, אך אם נסתכל על עצמינו ונאמר לעצמינו מה שהיינו רוצים לחוש, כמו 'שלווה' 'אלגנטית' זה יביא להעצמה ולהבטה אובססיבית פחות במראה.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
עי' שם בפרשת פקודי בענין המראות הצובאות... במילים אחרות מה שהגויים מגלים כבר כתוב בתורה לפני הרבה שנים..
2
לא רוצה!! באלי לראות ת'פנים המדהימות שלי!! ......
1
מן הסתם גם רואים עליהם שהם לא הסתכלו במראה הרבה זמן..
בבית