רכיבים
- 900 גרם בייבי תפוחי אדמה
- 4 כפות חמאה, מומסת
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מצפים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר כסף; מרססים בתרסיס שמן.
2. בסיר בינוני מחממים מים, על אש גבוהה. מביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה; מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהם מרגישים רכים בנעיצת סכין. מסננים; מעבירים לקרש חיתוך לצינון. כשקרירים מספיק, מקלפים בזהירות את תפוחי האדמה, ידנית; משליכים את הקליפות.
3. בקערה גדולה מערבבים את החמאה המומסת, הסוכר והמלח. מוסיפים את תפוחי האדמה; מקפיצים לכיסוי.
4. מניחים בתבנית בשכבה אחת. אופים במשך 40-45 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מבעבע ומתקרמל. מניחים לעמוד 5 דקות טרם ההגשה.