מתכון מנצח לקציצות סילקא טעימות לראש השנה (צילום: באדיבות המצלם)
רכיבים:
4 חב' עלי סלק
2 בצל גדול
4 ביצים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות גדושות קמח מצה
הוראות הכנה
- טפלו בעלי הסלק: הפרידו את העלים מהגבעולים.
- בשלו את הגבעולים בסיר עם מעט מים, עד לריכוך. סננו את המים, טחנו במעבד מזון וסננו שוב היטב מהמים.
- קצצו את העלים וטגנו אותם עם 2 כפות שמן במשך 2 דקות בלבד. הניחו במסננת עד שיצאו כל הנוזלים.
- (מומלץ לעשות את הפעולות הללו כמה שעות לפני הטיגון, כדי שהנוזלים יסוננו בקפדנות).
- קצצו בצל וטגנו עד שהבצל נהיה שקוף. סננו את הנוזלים היטב.
- אחדו את הגבעולים, העלים והבצל והוסיפו את שאר המרכיבים. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
- במקרה שהעיסה יוצאת נוזלית מדי, ניתן להוסיף עוד קמח מצה.
- טגנו את הקציצות במחבת או אפו (לשומרי משקל).
- לגרסה האפויה: רפדו תבנית בנייר אפייה, רססו את הנייר בשמן, הניחו קציצות על הנייר אפייה, רססו מעליהם שמן ואפו עד לקבלת גוון שחום.
בתאבון ושיסתלקו אויבינו!