לעוגה:
- 300 גרם ביסקוויטים חתוכים גס
- 200 גרם שברי עוגיות אוריאו, לוטוס, שוקולד צ'יפס, ממולאות בקרם או תערובת של כולן
- 200 גרם שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד בלונדי
- 200 גרם חמאה
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- 1 כף גדושה אבקה להכנת שוקו
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כף גרגירי נס קפה
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף ממרח שוקולד / ממרח אגוזים / נוגט
למיני קרמבו:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1/2 1 כוסות חלב
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 4 כפות גבינת מסקרפונה / גבינת נפוליאון בטעם טבעי
לציפוי:
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות ממרח שוקולד / ממרח אגוזים / נוגט
- 2 כפות חלב
- 100 גרם שוקולד בלונדי אגוזים
אופן ההכנה:
הכנת העוגה:
1. בסיר בינוני על אש נמוכה, מניחים את השוקולדים, חמאה, תמצית ווניל, אבקת שוקו, אבקת קקאו, נס קפה ומים רותחים וממיסים יחד תוך ערבוב מתמיד שלא ייחרך. כשהכל נמס, מכבים את האש, מוסיפים ממרח שוקולד / אגוזים / נוגט, מערבבים היטב לרוטב חלק ומצננים מעט.
2. בקערה גדולה, מניחים את שברי הביסקוויטים והעוגיות, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים עם כף עץ עד שהכל מצופה. מעבירים הכל לתבנית פיירקס מצופה נייר אפייה או לתבנית אלומיניום, משטחים ומחליקים מלמעלה ומעבירים למקפיא לשעה.
הכנת הקרמבו:
3. בקערת מיקסר, מקציפים שמנת מתוקה עם, גבינת מסקרפונה / נפוליאון, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר, חלב ותמצית וניל עד לקבלת קצף נוקשה.
4. ממלאים שקית זילוף בכוס מהקצפת ואת השאר מורחים על העוגה הקפואה ומחזירים אותה למקפיא ל-30 דקות נוספות יחד עם שק הזילוף. לאחר ההקפאה, מקשטים את העוגה בתלוליות קטנות של קצפת - שהם בעצם הקרמבו הקטנים.
הכנת הציפוי:
5. ממיסים בסיר על אש בינונית את כל רכיבי הציפוי, מערבבים עד לקבלת רוטב חלק, מסירים מהאש ומצננים מעט. שופכים את הרוטב על כל העוגה ומעבירים את העוגה למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות מלאה לפני שחותכים לריבועים קטנים ויפים.