מצרכים :
לבצק
הכוסות במתכון לפי חד״פ לשתיה קרה
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
ביצה
2 כוסות חלב
100 גרם חמאה לקוביות
חצי כוס סוכר
כפית שטוחה של מלח
למלית שקדים
כוס אבקת סוכר
כוס וחצי קמח שקדים
כף קמח
ביצה
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה- לקוביות
לסירופ
כוס סוכר
חצי כוס מים
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה :
תחילה נכניס לקערת המיקסר את השמרים החלב והסוכר נערבב ונמתין כ- 10 דקות.
נוסיף את שאר המצרכים למעט המלח ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית ל- 2 דקות. נוסיף פנימה את המלח ונעלה את מהירות המיקסר למקסימום ל- 7 דקות לאיחוד הבצק.
נעביר לקערת התפחה משומנת לשעה וחצי.
לאחר מכן בין 2 דפי נייר אפיה משומנות נרדד את הבצק למלבן דק.
נוסיף את המלית לחצי מכמות הבצק נקפל את חצי הבצק הריק על החצי עם המלית ונפרוס למשולשים נגלגל ונכניס לתבנית קוטר 26 ס"מ.
נפזר מעט שקדים, נתפיח שוב כ- 20 דקות ואז נאפה עד להזהבה יפה על 170 מעלות למשך 30-40 דקות.
נבריש עם סירופ הסוכר ונפזר אבקת סוכר.
הכנת הקרם שקדים :
מערבבים יחד את כל המצרכים.
הכנת הסירופ :
מתמצים על אש נמוכה כ: 3-5 דקות.