רכיבים
- 2 כרוביות
- 6 ביצים
- 8 כפות קמח תופח
- 1/2 גביע יוגורט
- 10 כפות גבינת קשקבל מגוררת
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
אופן הכנת מאפינס חביתה וכרובית:
רגע לפני: ארוחה שלמה ללא טיגון, קלילה וטעימה: מתכון למאפינס כרובית וחביתה שעשויים בשיטת לערבב-ולתנור, בלי ללכלך יותר מידי כלים והתעסקות מיותרת.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים, ומבשלים בסיר מלא מים עד לריכוך קל. מוציאים, מסננים ומרסקים קלות את הפרחים.
• קוצצים את הבצל הירוק דק.
• טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את פרחי הכרובית המרוסקים, הקמח, היוגורט וגבינת הקשקבל. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
• משמנים את תבנית המאפינס או תבניות קטנות עמוקות, שוות בגודלן, וממלאים בזהירות את השקעים כמעט עד הסוף.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, או יותר, עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב-שחום בשוליים.