רכיבים
- ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
- קורט מלח
- ¾1 כוסות חלב
- 6 כפות חמאה מומסת, מקוררות מעט
- 3 ביצים טרופות קלות
- 1 כפית תמצית וניל
- תרסיס שמן
- 2 כוסות ריבת תות
- אבקת סוכר - להגשה
- תותים טריים - להגשה
- דבש - להגשה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח. בקערה בינונית, טורפים את החלב עם החמאה, הביצים והווניל, לאיחוד.
2. מוסיפים את החומרים הנוזליים לתערובת הקמח; מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. ניתן להכין את הבלילה עד שלב זה ולקרר, כשהיא מכוסה, למקסימום לילה (מביאים לטמפרטורת החדר לפני השימוש).
3. מחממים מחבת טפלון עגולה וגדולה על אש גבוהה. מרססים בשמן ומורידים את האש לנמוכה.
4. עובדים אחד אחד, יוצקים כחצי כוס בלילה לתוך המחבת ומניעים אותו בסיבובים לקבלת שכבה דקה ואחידה. מבשלים עד להזהבה אחידה, 1-2 דקות.
5. הופכים את הפנקייק וממשיכים לבשל עוד 30 שניות עד דקה. מעבירים לצלחת. מניחים מעל נייר אפייה. (ממשיכים לערום כך את הפנקייקים בזמן הטיגון, כדי למנוע מהם להיצמד זה לזה.)
6. להגשה, מורחים על כל פנקייק 2 כפיות ריבה. ניתן לגלגל או לערום אותם. מקשטים באבקת סוכר, תותים טריים וזילוף של דבש. מנה אחת = חמישה פנקייקים.