רכיבים
- 3-4 חצילים בינוניים-קטנים, חצויים לאורך
- גבינת מוצרלה, קרועה גס
- 4-5 עגבניות שרי, חתוכות לפרוסות
- אורגנו מיובש
- שמן זית
- בזיליקום טרי (להגשה)
- מלח
- לרוטב:
- 1 בצל, קצוץ
- 3 שיני שום, כתושות
- 5 עגבניות גדולות, קצוצות
- 5 עלי בזיליקום, קצוצים
- 1/2-1 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור
- שמן זית
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שהוא ריחני.
2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים אותן עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר, מערבבים היטב, מבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהרוטב מבעבע ומסירים מהאש.
3. מחכים שהרוטב יצטנן מעט, מוסיפים זילוף של שמן זית וטוחנים לתערובת חלקה עם מוט בלנדר.
4. חוצים החצילים לרוחב ואז חורצים ב"בשר" שלהם קווים אלכסוניים לימין ולשמאל (שתי וערב). מסדרים את החצילים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
5. בעזרת גב של כף, מועכים את "בשר" החצילים, מורחים על כל חצי חציל 2-3 כפות מרוטב העגבניות, מניחים 2 קרעים נדיבים של מוצרלה, מסדרים מעל פרוסות עגבניית שרי, מפזרים אורגנו ומחזירים לתנור ל-10 דקות. מגישים מיד, עם עוד מרוטב העגבניות, בזיליקום טרי קרוע וזילוף של שמן זית.