רכיבים
- 1/4 1 כוסות קמח תופח מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה
- 50 מ"ל אספרסו / קפה חזק מוכן (מבושל עם מים חמים)
- 15 גרם חמאה
לרוטב מוקה:
- 1/4 כוס אספרסו / קפה חזק מוכן (מבושל עם מים חמים)
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/4 כוס סוכר חום
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, המלח והסוכר חום.
2. בקערה נפרדת טורפים בעדינות את החלב, הביצה והאספרסו ויוצקים את התערובת בהדרגה לתערובת הרכיבים היבשים. מערבבים יחד עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
3. במחבת טפלון גדולה על אש בינונית, ממיסים את החמאה ולכל פנקייק יוצקים 1/4-1/2 כוס מהבלילה. מטגנים במשך 1-2 דקות, עד שעולות בועות בחלק העליון ואז הופכים את הפנקייק, מטגנים 1-2 דקות נוספות ומוציאים לצלחת. מכסים את הפנקייקים בצלחת כדי לשמור על החום שלהם.
ממשיכים עד שהבלילה נגמרת ומתקבלים 6-8 פנקייקים. עורמים 3-4 פנקייקים בצלחת של כל סועד.
4. בסיר קטן, מניחים את האספרסו, אבקת הקקאו, הסוכר החום והמלח ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, לרתיחה עדינה. כשהנוזלים מתחילים לבעבע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.
מסירים מהאש, יוצקים על הפנקייקים את הרוטב החם ומגישים מיד. אפשר להוסיף גם זילוף של שמנת מתוקה ופירות טריים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!