רכיבים
- 2 כפיות קורנפלור / עמילן תפוחי אדמה
- 60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 4 ביצים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית. מערבבים היטב את הקורנפלור עם 1/2 1 כפיות מים או חלב עד שאין גושים.
2. מוסיפים לקערה מחצית מקוביות החמאה, את הביצים, וקורט מלח וטורפים היטב במטריפה ידנית או מזלג, עד שהביצים טרופות לחלוטין ונשארים רק גושים קטנים של חמאה בבלילה.
3. מחממים כף מים במחבת נון-סטיק בקוטר 25 ס״מ על אש בינונית. מסובבים בעדינות את המחבת עד שהמים מתחילים להעלות אדים ונותרות רק טיפות אחדות על המחבת.
4. מוסיפים את המחצית הנותרת של החמאה ומסובבים את המחבת בתנועות גדולות, במשך 10 שניות, עד שהחמאה נמסה ומעלה קצף, אך לא משחימה.
5. מוסיפים את תערובת הביצים ומבשלים במשך 1-2 דקות, תוך כדי ש״דוחפים״ ומקפלים את התערובת שוב ושוב בעזרת מרית. ערבוב נמרץ יותר יביא לחביתה במרקם רך מאוד ואילו ערבוב רפה יותר, לחביתה במרקם אוורירי יותר.
6. כשהחביתה מבושלת קצת פחות מהתוצאה הסופית שאתם אוהבים, מעבירים אותה מיד לצלחת הגשה - אל דאגה, היא תתגבש למרקם הסופי בצלחת. מגישים מיד.