רכיבים
- 2 כוסות (250 גרם) עגבניות שרי, חצויות
- 6 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 בצל סגול בינוני, פרוס דק
- 2 כפות שמן זית
- 14 ביצים גדולות
- 1 קישוא בינוני, פרוס דק
- 2 כוסות (40 גרם) עלי רוקט + עוד, לקישוט
- 1/4 כוס (28 גרם) גבינת פטה מפוררת + עוד, לקישוט
- 1/2 כפית מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס / לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בקערה בינונית את עגבניות השרי, השום, הבצל והשמן ומערבבים לציפוי. מסדרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים עד שהעגבניות מתחילות להשחים, 15-20 דקות.
2. בזמן שהעגבניות נצלות, טורפים יחד את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הקישוא, הרוקט, גבינת הפטה, המלח והפלפל ומערבבים, לאיחוד.
3. מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לעגבניות סיבוב בעזרת מרית ואז יוצקים מעל את תערובת הביצים. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים עד שהביצים מתבשלות, 15-20 דקות. מקשטים בעוד גבינת פטה ועלי רוקט.
אחסון: שומרים בכלי אטום במקרר (עם נייר פרגמנט בין הפרוסות) למשך 3-4 ימים, או במקפיא עד 3 חודשים.