זעלוק
10 דקות הכנה, מרכיבים פשוטים וזמינים ויש לכם את אחת ממנות הדגל הכי פחות מסובכות מהמטבח המרוקאי: סלט זעלוק עסיסי.
באבא גנוש בסגנון ים תיכוני
סלט ים תיכוני נהדר שמצרים, סוריה, לבנון, טורקיה ויוון נלחמות לקרדיט בלעדי על המצאתו. אנחנו ניישב את הסכסוך בכך שפשוט נקרא לו "ים תיכוני". סלט-מטבל על בסיס חצילים שיגרום לכולם ללקק את האצבעות ולכם - לאמץ אותו לנצח על שולחן השבת שלכם.
סלט חצילים בטעם כבד קצוץ - אפוי או מטוגן
אפשר לטגן ואפשר לאפות, מה תעדיפו? לא משנה באיזו דרך בחרתם, התוצאה טעימה ומוצלחת ואף אחד לא יחשוד כי לא כבד קצוץ מונח לפניו, אלא סלט חצילים.
סלט חצילים ברוטב עגבניות
ה-סלט של שבת, זה שטעים בכל מצב, קר או חם, והכי כיף לטבול בו חלה טרייה.
סלט חצילים וזיתים
לטעם הנהדר של הסלט הזה אחראיות 3 שעות איכותיות על האש.
טפנד חצילים ואגוזי מלך
שילוב טעמים מנצח שתתקשו להיפרד ממנו בקלות, במרקם קרמי מענג. כדאי להכין כמות גדולה לפני שבת והשאריות (אם יהיו כאלה) ישדרגו את הכריך בימי החול.
סלט חצילים ופלפלים פיקנטי
אנחנו מודים: לא פעם הכנו אותו גם באמצע השבוע בתור תוספת לעיקרית.