זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 חצילים
- 2 עגבניות, קצוצות
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כמון
- קורט אבקת צ'ילי
- מלח ופלפל שחור
- שמן זית
אופן הכנת זעלוק:
1. מחממים את התנור במצב גריל, חוצים לאורך את החצילים, מברישים בשמן זית וצולים בתנור עד להזהבה במשך 15 דקות.
2. מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר על אש גבוהה ומטגנים את העגבניות במשך 3-5 דקות. מוסיפים את השום, הכמון והפפריקה ומערבבים.
3. חותכים את החצילים - עם או בלי הקליפה - לקוביות, ומוסיפים לסיר יחד עם הפטרוזיליה. מבשלים במשך 15-20 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות עד שהחצילים רכים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש.