רכיבים
- 3 חצילים
- 500 גרם זיתים שחורים מגולענים
- 4 בצלים סגולים
- 5 גבעולי בצל ירוק
- 1 כף חומץ
- 1/4 כוס מים
- מלח
- שמן לטיגון
אופן הכנת תבשיל חצילים וזיתים:
רגע לפני: מנה ראשונה נפלאה שלא עובדת בלי חלה עסיסית שבוצעים ביד וטובלים בסלט העשיר: מתכון להכנת תבשיל חצילים וזיתים בטעם עמוק ומיוחד אחרי ששהה 3 שעות איכותיות על האש.
• מקלפים את החצילים לסירוגין (משאירים קצת קליפה) וחותכים לקוביות.
• חוצים לשניים את הזיתים.
• קוצצים דק את הבצל הסגול והבצל הירוק.
• מחממים מעט שמן בסיר סוטז' נמוך ורחב (עדיף סיר טפלון) ומאדים בו את הבצל הסגול עד שהוא הופך לרך ושקוף על אש בינונית.
• מוסיפים את החצילים, הזיתים והבצל הירוק. מתבלים בחומץ ומלח, מערבבים ומוסיפים את המים.
• מכסים את הסיר, אך לא עד הסוף, ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה. מידי פעם מערבבים את התבשיל בכף עץ. כשהתבשיל מסמיך והרוטב מצטמצם, מסירים מהאש ושומרים בקירור בכלי סגור.
אופן ההגשה: קר או חם, אך בכל מקרה - עם פרוסת חלה טובה.