רכיבים
- ראש כרובית, מחולק לפרחים
- 1/4 כוס + 6 כפות שמן זית
- 20 שיני שום
- 1 כוס ארטישוק משימורים
- 120 מ"ל חלב קוקוס
- 4-5 עלי קייל
- 2 כפות צנוברים, קלויים במחבת יבשה
- 1 עלה מרווה
- 4-5 עלים גדולים של בזיליקום טרי
- מיץ וגרידת קליפה מלימון אחד
- 1-3 כפות ציר ירקות או מים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מפזרים את כל שיני השום, מלבד שן אחת ששומרים בצד, בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל 1-2 כפות שמן זית, מתבלים קלות במלח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-60 דקות עד ששיני השום זהובות ורכות. באמצע האפייה, מערבבים את שיני השום. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. מגביהים את חום התנור ל-200 מעלות. מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליהם 3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות ואופים במשך 22-27 דקות, עד שקצוות הפרחים מזהיבים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. במעבד מזון, טוחנים למרקם חלק את פרחי הכרובית, השום הצלוי, הארטישוק, 3 כפות שמן זית וחלב קוקוס. כשהתערובת חלקה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומעבירים אותה לקערת הגשה.
4. מנקים את מעבד המזון ומוסיפים לתוכו את הקייל, 1/4 כוס שמן זית, שן השום שאינה צלויה, 2 כפות צנוברים קלויים, מרווה, בזיליקום, מיץ וגרידת קליפה של הלימון ותיבול של מלח ופלפל שחור (התערובת הזו צריכה להיות פחות מלוחה מתערובת הכרובית). טוחנים הכל יחד למרקם חלק ותוך כדי מוסיפים את ציר הירקות או המים עד לקבלת מרקם סמיך אך כזה שניתן למזיגה.
5. יוצקים את תערובת הקייל על תערובת הכרובית ומערבבים עם כף לאיחוד. מגישים כמטבל אותו ניתן לקשט עם זילוף של שמן זית, צנוברים קלויים, גרגירי רימון, עגבניות שרי חצויות וכוסברה או פטרוזיליה קצוצה.