רכיבים
- 3 חצילים
- שמן זית
- 5 עגבניות
- 1 פלפל אדום
- 1 בצל בינוני
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 1 כוסות מים
אופן הכנת סלט חצילים ברוטב עגבניות:
רגע לפני: הסלט של שבת שטעים בכל מצב, קר או חם, והכי כיף לטבול בו חלה טרייה: ומתכון מנצח לסלט חצילים ברוטב עגבניות. במקום לטגן, אופים וכך החצילים פחות "כבדים".
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• פורסים את החצילים לפרוסות בעובי שווה, משמנים אותן בשמן זית ומסדרים את הפרוסות בתבנית.
• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שפני החצילים משחימים. הופכים את החצילים ואופים במשך 20 דקות נוספות.
הכנת רוטב העגבניות:
• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות והפלפל, וקוצצים את הבצל.
• מחממים מעט שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בו את הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את קוביות העגבניות והפלפל, ואת המים, מתבלים בפפריקה, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.
• רגע האיחוד: מוסיפים את החצילים לסיר הרוטב ומבשלים יחד במשך 10 דקות על אש נמוכה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!