רכיבים
- 6 תפוחי אדמה לבנים בינוניים, עם קליפה, חתוכים לרבעים
- 3 כפות חומץ
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 6 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות
- 5 ביצים קשות, קלופות
- ½1 כוסות מיונז
- 1 כף חרדל
- 3/4 כפית מלח גס
- מלח ופלפל
- פפריקה מתוקה - לקישוט
אופן ההכנה:
1. מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר גדול עם מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את המלח הגס. מבשלים 20-25 דקות או עד שתפוחי האדמה מחוררים בקלות בנעיצת מזלג. מסננים ומניחים בצד עד שהם מתקררים לגמרי. מקלפים וחותכים לקוביות בינוניות. מעבירים לקערה גדולה ושופכים פנימה את החומץ. מערבבים ומניחים בצד.
2. מוסיפים את הסלרי והבצל הירוק לתערובת תפוחי האדמה. קוצצים דק 4 מהביצים הקשות ומוסיפים פנימה.
3. בקערה בינונית מערבבים את המיונז, החרדל, המלח והפלפל. מקפלים לתערובת תפוחי האדמה ומתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם. חותכים את הביצה הנותרת לפרוסות דקות ומניחים מעל הסלט. מפזרים פפריקה. מצננים לפחות שעה אחת או לילה לפני ההגשה.