זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 חציל גדול
- 3 כפות טחינה גולמית
- מיץ של 1 לימון
- 1-2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- מלח גס
- שמן זית איכותי, לזילוף
אופן הכנת באבא גנוש:
1. בסכין חדה, דוקרים את החציל בכמה מקומות, וצולים על אש גלויה מכל צד, עד שהחציל משחיר ורך מאוד בפנים. מניחים לחציל להתקרר, מקלפים ומעבירים את בשר החציל למסננת דקה. קוצצים ומעסים את החציל, כך שהמיצים יתנקזו לגמרי, ומעבירים לקערת ערבוב.
2. מערבבים את הטחינה עם כף מים (או קצת יותר, תלוי בסמיכות שלה) ומיץ הלימון ומוסיפים את התערובת לקערה עם החצילים, יחד עם השום הכתוש ומחצית מכמות הפטרוזיליה. מערבבים היטב ומתבלים במלח.
בסמוך להגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הנותרת ומזלפים שמן זית.