רכיבים
- 10 מצות, שבורות לחתיכות
- 7 ביצים
- מלח ופלפל שחור
להרכבת הפיצה:
- רוטב עגבניות
- רוטב פסטו (אופציונלי) <a href="https://www.kikar.co.il/388614.html">הנה מתכון כשר לפסח</a>
- גבינה צהובה
- זיתים, פרוסות פטריות, פרחי ברוקולי, פרוסות בצל סגול, פרוסות פלפל חריף
אופן ההכנה:
1. מניחים את שברי המצות בקערה גדולה, מוסיפים 1/2 כוס מים ושופכים החוצה את המים מיד, כך שהמצות ירטבו, אך לא יספגו במים.
2. מוסיפים לקערה את הביצים, מתבלים במלח ופלפל שחור וטורפים הכל יחד היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. במחבת גדולה, מחממים את השמן, מוסיפים את תערובת המצות והביצים, מכסים את המחבת ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומזהיבים גם את הצד השני.
4. בזהירות, הופכים את המצה-בריי לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים רוטב עגבניות או פסטו, בנדיבות, מסדרים מעל כמות נאה של גבינה צהובה ותוספות אהובות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.