רכיבים
- 3 כרעי עוף ללא עצמות עם עור
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 3 סלקים קטנים
- 2 בצלים
- 1/2 צרור פטרוזיליה (לא חובה)
- 15 עגבניות שרי בצבעים שונים
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
אופן הכנת עוף וסלק במילוי בשר:
1. קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד להשחמה. מניחים לצינון. ובינתיים, קוצצים את הפטרוזיליה.
2. מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל המטוגן והפטרוזיליה הקצוצה, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3. הכנת הסלקים: משאירים את הסלקים בקליפתם וחותכים את ה'ראש' של כל סלק - אין צורך לבשל לפני. בעזרת כף פריזאית, מרוקנים את הסלקים מתוכנם. ממלאים את כל הסלקים במחצית מתערובת הבשר הטחון.
4. הכנת העופות: פורשים את העופות כך שהעור כלפי מטה, וממלאים כל עוף בתערובת הבשר הנותרת. מגלגלים ודוחפים את קצוות העוף למטה לכדור שיעטוף היטב את הבשר.
5. בסיר גדול ורחב עם שוליים גבוהים, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים קלות, עד שהעגבניות יגירו מיצים.
6. מניחים את הסלקים הממולאים בסמוך לדפנות הסיר, ובמרכז מניחים את מנות העוף הממולאות. מבשלים במשך 45-50 דקות על אש נמוכה, עד להשחמה יפה. באמצע הבישול בודקים אם המנה לא יבשה מדי. אם כן, מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים.