מתכון לחלה מתוקה
מצרכים
בצק
1 ק"ג +2 כוסות קמח
2 כפות שמרים
1/4 1 כוס סוכר
3/4 1 כף מלח
2 ביצים
3/4 כוס שמן
3 כוס מים
לציפוי
ביצה
חצי חבילת סוכר וניל
הוראות הכנה
שימו מלח בתחתית הקערה. הוסיפו את הקמח ואת שאר החומרים. וודאו שהמלח אינו נוגע בשמרים. ערבלו את הבצק היטב במיקסר, עד לקבלת עיסה אחידה ומעובדת. הטפיחו לפחות שעתיים, פרסו נייר אפיה על התבנית. קלעו חלות בהתאם לסרטון ההדרכה והעבירו לתבנית, ערבבו בצלחת את הביצה והסוכר וניל, מרחו היטב בכל הפינות. פזרו שומשום. אפו תחילה על חום של 80 מעלות. לאחר חצי שעה של אפייה, מרחו שוב את הביצה הנותרת והמשיכו לאפות בחום של 180 מעלות עד לקבלת חלה טפוחה וחומה.
בתאבון ושבת שלום!
הצגת כל התגובות