רכיבים
- ראש כרובית, מחולק לפרחים או שקית כרובית קפואה
- מלח
- שום גבישי לפי הטעם
- 1 ביצה, טרופה
- פפריקה חריפה לפי הטעם (אופציונלי)
- פירורי לחם או קמח מצה
- תרסיס שמן או מרגרינה
אופן ההכנה:
1. מוסיפים את פרחי הכרובית לסיר מלא מים רותחים ממולחים ומבשלים עד לריכוך. שימו לב שהכרובית הקפואה מתבשלת מהר מאוד. מסננים היטב ומניחים לצינון מלא.
2. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית עם הביצה הטרופה ומתבלים בשום גבישי ופפריקה חריפה.
3. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה משומן, מפזרים מעל פירורי לחם או קמח מצה בשכבה דקה לספיגת נוזלי הפשטידה.
4. יוצקים את תערובת פרחי הכרובית לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם או קמח מצה ומרססים מעל בתרסיס שמן או מפזרים עיגולי מרגרינה קטנים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפשטידה זהובה ומוצקה. מגישים חם.