רכיבים
- 1 חתיכת דלעת במשקל 1/2 ק"ג
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת דלעת צלויה מתקתקה:
רגע לפני: משהו מעניין הולך לקרות כאן: לוקחים את המתיקות העדינה של הדלעת ומדגישים אותה בעזרת סוכר וקינמון, תוך צלייה של הפרוסות הכתומות, שמוציאה מהן את כל הטוב. מתכון לדלעת צלויה מתקתקה.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• מנקים את נתח הדלעת מקליפות וגרעינים, ופורסים לחתיכות שוות בעובי 1 ס״מ.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את פרוסות הדלעת.
• מפזרים באופן שווה את הסוכר, הקינמון, המלח והפלפל ומזלפים מעל שמן זית.
• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהדלעת רכה.
אופן ההגשה: ניתן להגיש חם או קר, כתוספת מיוחדת למנה הראשונה, ולאמיצים: כקינוח לסוף.
הכנתם. ספרו לנו איך יצא!