כיכר השבת

מתכון: פשטידת בטטות ושמנת

בטטות הן נהדרות, המתיקות שלהן, יחד עם הבשרניות, יכולים להפוך כל ארוחה ליותר מסתם ארוחה. מורן פינטו מגישה מתכון מיוחד לפשטידת בטטות ושמנת (אוכל, מתכונים)

| 2 | כיכר השבת |
בטטות
בטטות (צילום: shutterstock)

המצרכים לפשטידת בטטות

4 בטטות

5 ביצים טרופות

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות קמח תפוחי אדמה/קמח לבן

8 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מרגרינה לשימון התבנית/חמאה

אופן ההכנה של פשטידת בטטות:

מחממים תנור לחום בנוני, מבשלים את הבטטות במים מומלחים קלות עד לריכוך. קולפים, מעבירים לקערה ומועכים למחית.

מוסיפים למחית הבטטות את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את התערובת ואופים במרכז התנור כ-45 דקות,או עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב.

מניחים להצטנן כ-10 דק' לפני ההגשה.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
זה יוצא מתוק וטוב כמו ממתק.
קלי
1
שכחת מלח, יהיה לזה טעם טפל לחלוטין.
חיה
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות