רכיבים
- 2 כפיות מלח
- 450 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת גס
- 450 גרם גבינת פרמזן, מגוררת גס
- 2 כוסות גבינת קוטג' 9%
- 1 כוס שמנת חמוצה
- 2 כפיות רוזמרין טרי, קצוץ
- 1 כפית טימין טרי, קצוץ
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 4 ביצים גדולות
- 340 גרם אטריות רחבות
- 1 כוס פירורי לחם בסגנון פנקו
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים.
2. בקערה בינונית, מקפיצים את המוצרלה והפרמזן לשילוב.
3. בבלנדר, משלבים את הקוטג', השמנת החמוצה, הרוזמרין, הטימין, אגוז המוסקט, 2 כפיות המלח והביצים. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
4. מוסיפים את האטריות למים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל דנטה, 4-5 דקות ואז מרוקנים ומעבירים לקערה גדולה.
5. מוסיפים לקערה עם האטריות את תערובת הביצים ושני שליש מתערובת הגבינות ומקפיצים לאיחוד. יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 22X33 ס"מ ומשטחים לשכבה אחידה.
6. מוסיפים את הפנקו לקערת הגבינות הנותרות ומקפיצים לאיחוד. מפזרים את תערובת הפנקו על האטריות ומזלפים את שמן הזית.
7. אופים עד שהקוגל חום זהוב ומתייצב, 30-35 דקות. מגישים מיד.