רכיבים
- שמן זית
- 8 ביצים גדולות
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- מלח גס
- 170 גרם תרד, קצוץ דק
- 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
- 3 כפות עלי נענע, קצוצים דק
- 3 שיני שום גדולות, כתושות
- 1 כוס גבינת פטה, מפוררת
אופן ההכנה:
1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-180 מעלות. מברישים בנדיבות בשמן זית את התחתית והדפנות של 8 שקעים בתבנית מאפינס. (אם בתבנית המאפינס שלכם יש יותר מ-8 שקעים, מלאו את הנותרים במים.)
2. מערבבים בקערה בינונית עם פיה את הביצים, האורגנו, הפלפל השחור, הפפריקה, אבקת האפייה וקורט מלח. (שימוש בקערה עם פיה מקל על יציקת התערובת לתבנית המאפינס.) מקציפים היטב ולאחר מכן מוסיפים את התרד, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע, השום והפטה. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים את התערובת לתוך כל שקע מאפין עד לגובה של כשלושה רבעים ממנו (מקפידים להשאיר מספיק מקום להתפחה). אופים עד שהביצים מתייצבות במלואן, 25 עד 30 דקות. מצננים לזמן קצר ואז מעבירים סכין המרוחה בחמאה מסביב לקצה של כל מאפין כדי לשחרר אותו. מוציאים מהתבנית ומגישים.