רכיבים
- 4 כפות שמן זית או 60 גרם חמאה
- 4 בצלים בינוניים, פרוסים
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם (אפשר להשתמש בלחם מאתמול או בחלה משבת)
- 1 כוס גבינת טל העמק מגוררת
- 1/2 כוס פרמזן מגוררת
- 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים גס (לא חובה)
- 8 ביצים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות.
2. במחבת גדולה שמתאימה גם לבישול ואפייה, ממיסים את החמאה או מחממים את שמן הזית על אש בינונית גבוהה.
אם אין לכם מחבת כזו, השתמשו במחבת רגילה והכינו תבנית עם שוליים גבוהים לאפייה.
3. מוסיפים את הבצלים הפרוסים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 15 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהבצל רך ונימוח מאוד, אך לא שחום. מכבים את האש.
4. בקערה גדולה, מערבבים את פירורי הלחם עם הגבינות והכוסברה. אם אין לכם מחבת שמתאימה גם לאפייה, מעבירים כעת את הבצלים לתבנית האפייה ומשטחים אותם בשכבה אחידה.
5. מניחים על הבצלים מחצית מתערובת פירורי הלחם ובעזרת גב של כף יוצרים 8 בורות בתערובת ויוצקים לכל אחד ביצה אחת. מתבלים את הביצים במלח ופלפל שחור ומכסים אותן בזהירות עם המחצית השנייה של תערובת פירורי הלחם והגבינות. אין צורך לכסות את הביצים לגמרי.
6. אופים במשך 5 דקות או עד שהביצים מתחילות להתייצב. מעבירים את התנור למצב גריל, אופים במשך דקה נוספת עד שהפשטידה מקבל גוון שחום קל, מוציאים ומגישים מיד, חם.