רכיבים
- 75 גרם עלי בייבי תרד, קצוצים דק
- 75 גרם גבינת פטה, מפוררת
- ½3 כפות פרמזן מגוררת
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף צנוברים
- 1 ביצה גדולה
- 2/3 כוס (150 מ"ל) רוויון
- 1/4 כוס (30 מ"ל) שמן
- 1 כוס (125 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים תבנית מאפינס היטב בשמן ומפזרים מעט קמח בתוך כל שקע. מנערים את התבנית, כך שהקמח יהיה מפוזר באופן שווה. הופכים את התבנית וטופחים עליה בעדינות כדי להיפטר מעודפי הקמח.
2. טורפים בקערה גדולה את השום, הביצה, הרוויון והשמן. מוסיפים את התרד והפרמזן ומאחדים את הבלילה.
3. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל בקערה נפרדת.
4. מקפלים בזהירות את תערובת הקמח לתוך התערובת הרטובה. מוסיפים פנימה את הפטה והצנוברים. (שימו לב: המאפינס יצאו מושלמים גם אם הבלילה נראית קצת מחוספסת והתרד לא משתלב בה היטב). מערבבים קלות, לא יותר מדי. מעבירים את הבלילה לתבנית.
5. אופים כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז אחד מהמאפינס יוצא נקי. משאירים בתבנית כ-5 דקות ואז מוציאים ומצננים על רשת התנור.