לבצק:
- 1 חלמון גדול
- 1/4 כוס סוכר
- 5 כפות מים
- 2 כוסות קמח
- קורט מלח
- 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למילוי:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 1 שן שום, כתושה
- חבילת עלי תרד, שטופים
- מלח ופלפל שחור
- 5 ביצים
- 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
- 1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
- 25 עגבניות שרי שלמות ושטופות
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את חלמון הביצה, שופכים מעל את הסוכר ואת המים וטורפים יחד.
2. מנפים את הקמח לקערה נפרדת, מוסיפים את המלח ואת החמאה ולשים ביד עד שהחמאה נטמעת ומתקבלים פירורים קטנים.
3. יוצרים גומה במרכז קערת הקמח והחמאה ויוצקים לתוכה את תערובת החלמון. לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד (היזהרו לא ללוש יותר מדי), יוצרים ממנו כדור קטן, עוטפים אותו בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות ובינתיים עוברים להכנת המילוי.
4. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם קורט מלח והשמנת המתוקה. מוסיפים את המוצרלה, מערבבים ומניחים בצד.
5. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה ואז מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים אותם תוך ערבוב מתמיד, עד שהעלים מתכווצים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים בצד לצינון מוחלט.
6. מוסיפים את התרד לקערת הביצים, השמנת המתוקה והמוצרלה ומערבבים לאיחוד.
7. כשהבצק קר מאוד, מרדדים אותו על משטח עבודה נקי ומרפדים איתו תבנית פאי קפיצית עם שוליים גבוהים (גם את התחתית וגם את הדפנות) ובעזרת מזלג, דוקרים את הבצק.
8. יוצקים את המילוי לתבנית, מפזרים מעל את עגבניות השרי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. ממתינים 5 דקות לאחר שמוציאים מהתנור לפני שפורסים ומגישים.