רכיבים
- 1 חבילת בצק פיצה מוכן לפני אפייה, בטמפרטורת החדר (מתכון לבצק בהמשך)
- 1 שן שום, קצוצה
- 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
- 220 גרם מוצרלה, פרוסה או מגוררת
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- 2 כוסות עלי רוקט
- 1 כוס עגבניות מיובשות, פרוסות דק
- 1/2 בצל סגול קטן, פרוס דק
- מלח ופלפל שחור
- גבינת פרמזן פרוסה דק או מגוררת
אופן ההכנה:
לחצו כאן למתכון לבצק פיצה שמוכן תוך פחות משעה
1. מעצבים את הבצק לפאי עגול או מלבן בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה או בנייר כסף משומן.
2. מערבבים את השום עם 1/4 כוס שמן זית ומורחים בנדיבות על הבצק. מסדרים מעל את המוצרלה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהשוליים מזהיבים והגבינה מבעבעת.
4. מערבבים בקערה גדולה 2 כפות שמן זית עם החומץ הבלסמי, מוסיפים עלי רוקט, עגבניות מיובשות ובצל סגול, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור.
5. מוציאים את הפיצה מהתנור, מניחים אותה למנוחה על קרש חיתוך למשך 5 דקות ואז מפזרים עליה את הסלט, חותכים את הפיצה ומגישים מיד.