רכיבים
- 3 נתחי חזה עוף, פרוסים לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ
- 2 כפיות אבקת צ'ילי
- 2 כפיות כמון
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 בצל, פרוס
- 4 שיני שום, קצוצות
- 3 פלפלים (מתוקים) - אדום, צהוב וירוק, פרוסים לרצועות
- להגשה: טורטיות, ליים, גוואקמולי או אבוקדו פרוס וסלסה חריפה
אופן ההכנה:
1. מתבלים את רצועות העוף בצ'ילי, כמון, אבקת שום, מלח ופלפל שחור.
2. במחבת גדולה, מחממים 1 כף שמן, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים אותן מצד אחד עד להשחמה טובה - כדאי לא להזיז אותן במחבת בשלב הזה, אלא פשוט לתת להן לקבל מכת חום. הופכים לצד השני, ומטגנים כך ששני הצדדים יקבלו גוון שחום יפה. מוציאים את רצועות העוף מהמחבת לצלחת נפרדת.
3. לאותה מחבת, מוסיפים כף שמן, מחכים שהשמן יתחמם ומטגנים בו את הבצל עד שהוא שקוף מעט. מוסיפים את השום ורצועות הפלפלים ומקפיצים יחד תוך ערבוב, עד שהירקות רכים ופריכים. מחזירים את העוף למחבת, מקפיצים יחד ומסירים מהאש.
שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים (בכל יום לוקחים מנה, מחממים ונהנים מארוחה חמה) או שמגישים מיד, מגולגל בטורטיה עם כמה שפריצים של ליים, גוואקמולי וסלסה חריפה