רכיבים
- 3 כרעיים
- 2 כוסות אפונה קפואה, מופשרת
- 2 בצלים, קצוצים דק
- צרור סלרי, קצוץ דק
- מלח
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה אבקת מרק
- 1 כפית גריל עוף
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה.
2. מוסיפים את הסלרי והאפונה וממשיכים לטגן במשך כדקה.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
4. מניחים את העוף עם העור כלפי מטה. מכסים ומשאירים על אש בינונית במשך 5 דקות.
5. הופכים את העוף ומטגנים עוד 2 דקות.
6. מוסיפים מים עד לגובה העוף. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות.
7. מנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי.
8. מסירים את המכסה ומבשלים כך עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב נהיה סמיך.
מומלץ לבשל את העוף כשהעור כלפי מטה ולהפוך בחזרה כ-10 דקות לפני תום הבישול.