שוקי עוף ברוטב שום ולימון שמכינים בצ'יק (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 900 גרם שוקי עוף, (עור מוסר - לא חובה)
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
- מיץ מלימון אחד
- 3 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור
- 1 לימון, חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תחתית של תבנית.
2. זורים בנדיבות מלח ופלפל על העוף ומעבירים לתבנית.
3. אופים במשך 25 דקות ומכינים את הרוטב בזמן זה: מערבבים בקערה את המרגרינה, מיץ הלימון, שיני השום המלח והפלפל.
4. לאחר 25 הדקות הראשונות, יוצקים את הרוטב על העוף ומוסיפים את רבעי הלימון לתבנית.
5. מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות.
6. שופכים את הרוטב מתחתית התבנית על העוף במשך 2-3 הדקות האחרונות ואופים בחום גבוה עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומגישים.