תבשיל עוף וירקות כתומים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 8 שוקי עוף בשרניים
- 4 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
- 1 דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות
- 400 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות
- 7 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 5 כפות שמן זית
- 2 ראשי שום מקולפים ושלמים
- 1 כף שטוחה בהרט
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים עד להזהבה טובה. מוציאים לצלחת.
2. מוסיפים מעט שמן לאותו הסיר, את כל הירקות החתוכים ואת ראשי השום בשלמותם, מקולפים. מנערים בעדינות את הסיר, ומבשלים במשך 8 דקות, עד שהירקות מתחילים להגיר נוזלים.
3. מחזירים את העופות לסיר, מתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל את מיץ התפוזים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה. מסירים מהאש ומגישים.