רכיבים
- 3 נתחי חזה עוף
- 1 צרור קייל - רק העלים
- 3 שיני שום
- 6 טיפות שמן שומשום
- סלסלת פטריות שמפיניון
- חופן קשיו קלוי
- 4 כפות רוטב טריאקי איכותי
- 2 מלפפונים טריים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות שומשום קלוי
אופן הכנת סלט עוף:
1. קוצצים גס את עלי הקייל, ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
2. חותכים את נתחי העוף לפיסות קטנות, מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את העוף במשך 4 דקות, עד להשחמה קלה מכל הצדדים. מוציאים ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים כף שמן למחבת ואת עלי הקייל הקצוצים. מטגנים במשך 3 דקות, תוך ערבוב, עד שנפחם של העלים יורד.
4. מוסיפים למחבת את פרוסות השום, הקשיו ורוטב הטריאקי, ומבשלים יחד במשך 3 דקות. מוציאים ומעבירים לקערה עם פיסות העוף המטוגנות.
5. פורסים את המלפפונים לאורכם, ומרוקנים מגרעינים, שוטפים את הפטריות ומוסיפים לקערת הסלט יחד עם שמן השומשום והשומשום הקלוי ומערבבים היטב.
6. מגישים את הסלט חמים או בטמפרטורת החדר. עדיף להכין את המרכיבים מראש, ולאחד אותם רק סמוך להגשה.