כיכר השבת

ארוחה ב-3 מרכיבים

מתכון לעוף צלוי בתנור עם רוזמרין

זה אחד מאותם מתכונים שפשוט אין דרך לפשל בהם, והתוצאה תמיד מעולה: מתכון לעוף צלוי בתנור עם רוזמרין, כל ההכנה שאינה מסובכת כלל, לוקחת בקושי 10 דקות ושולחים לתנור לאפייה טובה. ארוחה ב-3 מרכיבים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
עוף צלוי בתנור
עוף צלוי בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 כרעי עוף שלמים או מחולקים למשולשים ושוקיים
  • 3-4 גבעולי רוזמרין טרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טרי

אופן הכנת עוף צלוי ברוזמרין:

רגע לפני: זה אחד מאותם מתכונים שפשוט אין דרך לפשל בהם, והתוצאה תמיד מעולה: מתכון לעוף צלוי בתנור עם רוזמרין, כל ההכנה שאינה מסובכת כלל, לוקחת בקושי 10 דקות ושולחים לתנור לאפייה טובה.

• מחממים את התנור ל-220 מעלות.

• מנקים היטב את העופות.

• קוצצים את הרוזמרין, ומערבבים בכלי יחד עם שמן הזית.

• מנתקים מעט מהעור שעל העופות, ומורחים היטב ישירות את בשר העוף בתערובת השמן והרוזמרין.

• מסדרים את העופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך 45-50 דקות, עד שהעוף מקבל גוון זהוב שחום, ובעל מרקם פריך מבחוץ ורך עסיסי מבפנים.

עם מה תגישו את העוף?

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף