רכיבים
- 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף מיונז
- 1 כפית חרדל חלק
- 1 כף דבש
- 1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
- 1/2 כוס יין אדום או מים
- מעט כמון
- מלח ופלפל
אופן הכנת עוף אפוי בתנור עם מרינדה פיקנטית:
רגע לפני: מנה נהדרת לכרעי עוף שחומים ויפים, מתובלים היטב בפיקנטיות מאתגרת-חך ומלאה בטעמים: מתכון להכנת עוף אפוי בתנור עם מרינדה פיקנטית ועסיסית.
• מערבבים היטב בכלי גדול (שיכיל את כל חלקי העוף) את השום הכתוש, המיונז, החרדל, הדבש, הפפריקה, הכמון המלח והפלפל, יחד עם היין האדום או המים.
• מעסים היטב את העופות במרינדה הפיקנטית ומכניסים למקרר להשריה של לפחות שעה ואפשר גם לילה שלם.
• מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
• מסדרים את העופות בתבנית יחד עם הרוטב, מכסים בנייר כסף ומכניסים לאפייה במשך שעה. מידי פעם, הופכים את העוף כדי שהרוטב יגיע לכל מקום.
• מסירים את הכיסוי, מכוונים את התנור למצב גריל ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהעוף שחום ויפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!