רכיבים
- 1 ק"ג עגבניות בשלות
- מלח
- 1 שן שום גדולה, קלופה
- 2 כפות חומץ בן יין אדום (ניתן להחליף בכל חומץ אחר)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/4 כוס עלי בזיליקום
- 1 כוס מים
- קורט פפריקה חריפה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. חותכים לחצי 2 עגבניות בינוניות ומגרדים אותן בפומפייה (על החורים הגדולים). מניחים מסננת מעל קערה, מרפדים את החלק הפנימי של המסננת בבד לסינון גבינה ויוצקים מעל את מיץ העגבניות שהתקבל. נותנים למיץ להתנקז כך למשך שעה.
2. במקביל, חותכים לרבעים את העגבניות שנותרו ומערבבים אותן בקערה עם מלח, שן השום, החומץ ושמן הזית.
3. לאחר שעה מניקוז המיץ, אוחזים בקצוות הבד, סוגרים מלמעלה וסוחטים היטב את העגבניות שבפנים. מעבירים את המיץ שהתנקז לבלנדר יחד עם רבעי העגבניות המתובלות, עלי הבזיליקום, רסק העגבניות והמים. טוחנים יחד עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. בשלב זה מוסיפים את הפפריקה וטוחנים עוד קצת.
4. מניחים מסננת מעל קערה, מסננים את התערובת ומשם מעבירים את המרק לכוסות אישיים. מגישים מיד או מעבירים את המרק למקרר למשך 1-24 שעות. ככל שהמרק מקורר יותר זמן לפני, הוא טעים יותר.