רכיבים
- 200 גרם אפונה יבשה שהושרתה שעה במים חמים
- 2 גזרים
- 3 בצלים בינוניים
- 1 שן שום
- 1 גבעול סלרי
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 עלה דפנה
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מרק אפונה צרפתי:
רגע לפני: משפט עתיק שהרגע המצאנו גורס שאם מצמידים את התואר 'צרפתי' למרק, הוא משתדרג אוטומטית. אבל המרק הזה באמת מצרפת. כלומר, הוא פשוט מעולה ומתחסל במהירות. מתכון למרק אפונה יבשה סמיך ונימוח מרכיבים זמינים.
• מנקזים את האפונה מהמים בהם הושרתה, מעבירים לסיר יחד עם ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים במשך שעתיים. באמצע הבישול מתבלים את האפונה במלח לפי הטעם.
• במקביל, קוצצים את הבצלים ושן השום, מקלפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפייה, קוצצים את הפטרוזיליה וחותכים את הסלרי לקוביות קטנות.
• מחממים 4 כפות שמן במחבת, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים יחד במשך 10 דקות.
• מוסיפים את הירקות לסיר האפונה, מתבלים בפלפל, מוסיפים את עלה הדפנה, מערבבים ומבשלים יחד במשך 5 דקות.
• מסירים מהאש וטוחנים את המרק למחית בעזרת מקל בלנדר עד לדרגת הסמיכות המועדפת.
• מגישים חם בקעריות מרק אישיות, ואם הארוחה חלבית, מניחים 2 כפות גבינה או שמנת על כל מנה.