רכיבים
- 4 כרעי עוף (משולש+שוק)
- 3/4 כוס עלי בזיליקום
- 8 ענפי בצל ירוק
- 1 פחית חלב קוקוס
- 4 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפיות רוטב צ'ילי
- 1 לימון
- 3 כוסות פטריות שמפיניון טריות
- 1 ליטר ציר עוף (עדיפות שנייה: מים)
אופן הכנת מרק עוף תאילנדי:
רגע לפני: החורף הישראלי מסתדר מעולה עם המרקים החמים של הממלכה הצהובה מהמזרח הרחוק. והפעם מתכון למרק עוף עם פטריות וחלב קוקוס. מרק סמיך ומזין בטעם אסייתי פיקנטי. קלאסיקה תאילנדית מפורסמת בשם "טום יאם".
• חותכים לפרוסות את הפטריות, קוצצים דק את הבצל הירוק וקורעים את עלי הבזיליקום.
• בסיר גדול מערבבים יחד את ציר העוף, הג'ינג'ר המגורד, הפטריות, רוטב הצ'ילי, הסויה וסוחטים פנימה את רוב הלימון (משאירים קצת מיץ לסוף הבישול). מבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית.
• מוסיפים למרק את העופות (ניתן לחלק מראש למשולשים ושוקיים), ומבשלים במשך שעה, עד שהעופות מתרככים.
• מנמיכים את הלהבה, מוציאים את העופות מהסיר, מפרקים אותם לפיסות ומחזירים לסיר.
• יוצקים פנימה את חלב הקוקוס ומערבבים.
• מוסיפים לסיר את עלי הבזיליקום, הבצל הירוק והלימון שנותר, ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.
• מגישים חם.