כיכר השבת

מתחמם: מתכון למרק אפונה ועדשים כתומות עם ירקות

המרק האולטימטיבי שמלבד האפונה, הוא עשיר בירקות מזינים והמון בריאות. מתכון להכנת מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות. מרק פרווה טבעוני נהדר, ואתם מחליטים כמה סמיך הוא יהיה (מתכונים, אוכל)

7
כיכר השבת | ח' בטבת | 30.12.14
מרק אפונה ועדשים כתומות עם ירקות
מרק אפונה ועדשים כתומות עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות אפונה יבשה
  • 3 כפות עדשים כתומות
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 גזר
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל גדול
  • 5 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית חוויאג' למרק
  • מלח

אופן הכנת מרק אפונה וירקות:

רגע לפני: המרק האולטימטיבי שמלבד האפונה, הוא עשיר בירקות מזינים והמון בריאות. מתכון להכנת מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות. מרק פרווה טבעוני נהדר, ואתם מחליטים כמה סמיך הוא יהיה.

• לפני שמתחילים לעבוד, מרתיחים 3 ליטר מים.

• מקלפים את תפוח האדמה והגזר וחותכים לקוביות.

• קוצצים את הבצל ושיני השום.

• מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה במשך 10 דקות.

• מוסיפים את השום, קוביות הגזר ותפוחי האדמה, האפונה, העדשים והפטרוזיליה, יוצקים מעל את המים הרותחים, פחות 2 כוסות, ומביאים את המרק לרתיחה.

• מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות. מידי פעם מערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, ומבשלים במשך שעה נוספת. 10 דקות לפני סוף הבישול, מתבלים במלח, לפי הטעם.

• מסירים מהאש, מוציאים את הפטרוזיליה וממתינים שהמרק יתקרר מעט. טוחנים במקל בלנדר או מעבד מזון את המרק, עד למידת הסמיכות הרצויה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
המרק יצא נוזלי מאוד, למה כל כך הרבה מים?
רוחיק 01.12.20
3
הכנתי ושידרגתי עם עדשים ירוקות בטטה ויצא מקסים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מוטי אטיה28.11.16
2
המרק טוב אם כי יש להוסיף עוד כמה תבלינים על מנת להרים אותו טיפה יותר למעלה...: פלפל שחור חצי כפית אורגנו יבש כפית חצי כפית צ׳ילי יבש תוספת של לחם קלוי עם מעט שמן זית והממממממ מווושלם בתאבון באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ארז28.10.15
האם אין צורך להשרות את האפונה היבשה???
פנינה07.07.17

הצגת כל התגובות

1
האם אפשר אפונה קפואה במקום יבשה? איזו כמות?
אריה מנור27.08.18
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

מקור הברכה - "בקוראי שמו"

כולל בהנהגת הגאון הרב יהודה צדק, שומר על קדושת ציון שמואל הנביא

כיכר בשיתוף קול שמואל | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לרגל עונת החתונות

מארזי XL *חינם* לחתונה של החבר? כך תקבלו את זה

כיכר בשיתוף XL | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22