רכיבים
- 1/2 1 כוסות אפונה יבשה
- 3 כפות עדשים כתומות
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 גזר
- 3 שיני שום
- 1 בצל גדול
- 5 גבעולי פטרוזיליה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית חוויאג' למרק
- מלח
אופן הכנת מרק אפונה וירקות:
רגע לפני: המרק האולטימטיבי שמלבד האפונה, הוא עשיר בירקות מזינים והמון בריאות. מתכון להכנת מרק אפונה עם עדשים כתומות וירקות. מרק פרווה טבעוני נהדר, ואתם מחליטים כמה סמיך הוא יהיה.
• לפני שמתחילים לעבוד, מרתיחים 3 ליטר מים.
• מקלפים את תפוח האדמה והגזר וחותכים לקוביות.
• קוצצים את הבצל ושיני השום.
• מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה במשך 10 דקות.
• מוסיפים את השום, קוביות הגזר ותפוחי האדמה, האפונה, העדשים והפטרוזיליה, יוצקים מעל את המים הרותחים, פחות 2 כוסות, ומביאים את המרק לרתיחה.
• מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות. מידי פעם מערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, ומבשלים במשך שעה נוספת. 10 דקות לפני סוף הבישול, מתבלים במלח, לפי הטעם.
• מסירים מהאש, מוציאים את הפטרוזיליה וממתינים שהמרק יתקרר מעט. טוחנים במקל בלנדר או מעבד מזון את המרק, עד למידת הסמיכות הרצויה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות