רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כף שמן
- 1 בצל, קצוץ גס
- 1-2 שיני שום, קצוצות גס
- 1/4 כרוב סגול (כ-350 גרם) פרוס לחתיכות קטנות
- 1 תפוח אדום, קלוף, ללא הליבה, חתוך לקוביות קטנות
- 4 כוסות ציר ירקות
- 1 עלה דפנה
- מלח ופלפל
- אגוזי מלך קלויים - להגשה, לא חובה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום כמה דקות. מוסיפים את הכרוב והתפוח ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את הציר, עלה הדפנה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות או עד שכל הירקות רכים. מוציאים את עלה הדפנה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק, בעזרת בלנדר ידני. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל את אגוזי המלך הקלויים, אם רוצים.